Riv ned| byg nyt

Det kan godt være, at det umiddelbart lyder både besværligt og dyrt, at investere i en grund med et gammelt hus – blot for, at rive det ned og bygge et nyt. Faktisk er der flere gode grunde til, at gøre netop det. En af de typiske grunde er, at der ikke er flere tomme/ledige grunde i jeres drømmeområde. Dermed kan den eneste løsning, hvis i vil bosætte jer i præcis det område, være at købe en grund med et ældre hus på. Det kan ganske enkelt også være, at i har forelsket jer i en helt specifik grund med et ældre hus på og at, i derfor er nødt til at give jeres i kast med et riv ned og byg nyt projekt. 

Hvad er de økonomiske aspekter af, at rive ned og bygge nyt?
Der er naturligvis nogle omkostninger forbundet med, at rive et hus ned. Disse omkostninger afhænger både af omfang og i en vis grad også af beliggenheden. Når det så er sagt, så er der også penge at spare på tilslutningsafgivterne til el, vand, varme og kloak, da de eksisterende tilslutninger ofte kan benyttes.

Et ældre hus er oftest heller ikke særligt energi- eller miljøvenligt og energiforbruget er dermed også betydeligt højere, sammenlignet med et nybyggeri. Dertil kommer også de vedligeholdelsesudgifter, der ofte er forbundet med et ældre hus.

Del indholdet

Find mere boliginspiration